onsdag 9 december 2009

Fridolin-föreläsning

Idag hade vi månadssamling med skolan och fick under en alltför kort halvtimme lyssna till miljöpartisten tillika Sveriges genom tiderna yngsta riksdagsman Gustav Fridolin, som tidigare har arbetat som historialärare på Sundbybergs Folkhögskola. Nu höll han, i anslutning till pågående COP15-möte i Köpenhamn, en inspirerande och alltför kort introduktion till miljöengagemang.

                                                        Gustav Fridolin

Vi var flera som hade velat sitta länge och lyssna, lära och diskutera. Ett gott ömdöme! Tydligen ska han komma tillbaka och prata mer även nästa termin. Tyvärr är det ju oftast dem som redan bryr sig och gör mycket för miljön som mest tar till sig av sådana här föreläsningar, men om någon lockas att engagera sig är det värt det. En kille uttryckte sitt obefintliga intresse för miljön, eftersom han ansåg att "hans" folk, som har det fattigt, fick betala priset för den "vite europeiske och amerikanske mannens" misstag. Det är sant att I-länderna bär det största ansvaret och även att de fattigare länderna får betala dyrt men är lösningen att sätta sig i ett hörn och tjura, vägra att bry sig om miljön som någon sorts barnslig hämnd."Vill inte"-attityd liksom. Den här killen bor ju i ett I-land just nu och gör säkert mycket som i längden har dålig miljöpåverkan och därmed går ut över "hans" folk... Tänk längre än näsan.

Annars har det varit en bra dag, men vi är flera som börjar bli trötta och känner av att ett välbehövs snart närmar sig...


                                             Elsa tog sig en tupplur.

Igårkväll var vi på tredje terminen KP3-s redovising av de arbeten de gjort denna termin. Tredje Terminen är ett val man kan göra efter att ha gått någon av Sundbybergs Folkhögskolas kulturlinjer och sedan vill jobba med ett eget projekt under en hel termin. Det bjöds bl.a. på musik, utdrag ur roman, estradpoesi, musikal och kortfilmer.

1 kommentar:

  1. Åh tack min vän :)

    Hade gärna varit och sett dig uppträda!!!

    SvaraRadera