lördag 19 juni 2010

Dagen B

Idag har det varit enormt mycket folk på jobbet och det är kanske inte så konstigt med tanke på den historiska (?) händelse som äger rum i Stockholm idag, vigseln av Victoria och Daniel i Storkyrkan. Det har varit svenska flaggor, prinsesskronor och faktiskt avsaknad av regn! Dagarna innan kändes det nästan som det var större för turisterna än för svenskarna att Kronprinsessan skulle gifta sig men idag gick man ur huse, för att använda ett gammalt uttryck, för att fira. Och när vi hade satt på TV:n under vigseln var det en riktigt fin stämning!


Det är faktiskt ganska roligt med en sådan här folkfest, en anledning att fira. Och jag tycker nog att Kronprinsessan är en bra förebild, stark och självständig kvinna som väl axlar bördan att representera Sverige. Visst kan man ha åsikter kring huruvida skattebetalarna ska stå för 10 miljoner av bröllopsnotan, men samtidigt verkar folk njuta av det och Victoria har inte valt sitt liv. Så länge svenskarna vill ha kvar monarkin, med allt vad den innebär, är det kanske smällar man får ta? Jag och K kom överens om att vår kungafamilj faktiskt gör ett bra arbete, både vad gäller det representativa och inom välgörenhet, i jämförelse med många andra statschefer.

Efter jobbet, som blev en extra halvtimme pga allt folk, mötte K upp mig och vi for hem till oss. Sedan tog hon igen förlorad nattsömn medan jag lagade mat, duschade och fixade allmänt hemma för att dra ut på tiden och slippa väcka törnrosan...Innan maten satt en nyvaken och snart tårögd K och beskådade bilder från dagens bröllop.
Maten blev en ihophöftad pangrätt: Bulgur med tomat, avokado och fetaoströra, och kyckling tillagad i buljong med lite olika kryddor...


Nu väntar efterrätt och fortsatt lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar