torsdag 2 december 2010

Vintervisning för MakeUpStore.

Igår gick jag som en av femton modeller, MakeUpStores stora vintervisning som hölls för en inbjuden skara utvalda på Clustret på Söder Mälarstrand. Festfixare var Bindefeld och allt var mycket påkostat!

Kl 12 var det calltime och jag kände mig inte så kry under dagen, fast framåt eftermiddagen och kvällen blev det lite bättre. Hela tiden fanns frukt, vitaminvatten och  Loka och massa godis, juligt sådant, att tillgå och det serverades både lunch och senare en lätt middag. Julmusten flödade!Under dagen fixade vi smink, hår och provade ut kläder och smycken. Vi fick också ett ordentligt genrep - skönt med sådan genomgång. Ibland blir visningar så stressiga att det inte alltid hinns med.


Teamet är ett av de härligaste jag har jobbat med, som alltid när det gäller MakeUpStore. De är duktiga och professionella och det blir alltid en skön stämning. Temat för vintern heter "Sparkling Diamond" och glitter blev det!
Catwalken var uppbyggd med glasunderlag och ljusslingor undertill som spred ett vittblått sken - på var sin sida om scenen hade de konståkerskor på skridsko. Stora kristaller var uppmonterade och även stora vita, rimfrostade träd. Musiken var klassiskt pampig och vacker, och över gästerna singlade snö från snömaskiner.
Nedan: Jag med allt klart bortsett från strass och hår.Glittrande skor!
                                                                              Wrap!


Klänningarna vi hade på oss är specialluppsydda för kollektionen och bestod av tunn hudfärgad eller vit tyll i många lager, kristaller, strass och paljetter. Till det var det diamantliknande strassmycken som gav en otroligt lyxig känsla - och makeupen, som ju var det som skulle stå i fokus - var ljus, glittrande, blå, vit, strass. Lagd av Sveriges kanske främsta proffs inom makeup. Jag fick bära ett par fransar som var så tunga att det tog ett tag att få dem på plats, rätt upplyfta, men sen rockade jag dem! Fick äran att avsluta showen och fick positiv feedback efteråt - någon hade kommenterat min 'grymma power' vilket är otroligt kul att höra!


Backstage.

Två söta medmodeller!
Catwalken var grymt hal - snö, ismaskiner och glasgolv är inte den säkraste kombinationen. Hårspray under klackarna och ett långsamt tempo och ordentligt fokus var det som gällde, samtidigt som man skulle leverera och presentera makeupen för publiken. Mycket att hålla i huvudet alltså!

Fler bilder kommer snart från olika håll och kanter, ska försöka få upp dem inom kort!


2 kommentarer:

  1. Vad roligt! Jag skulle också vilja gå visning för make up store!

    SvaraRadera
  2. Du är som en unik snöflinga <3

    SvaraRadera